Om os

Siden

1980’erne

En kort historie af Pizza Romana al Taglio

Pizza al taglio det betyder bogstavelig ved skæring, og d.v.s. man kan vælge hvilken type pizza på disken vil gerne smage og so bliver de skåret lige ved den størrelse som men ønsker sig og solgt med vægt. Pizzaen romana al taglio kom til vores tiden efter en lang udviklings proces. En autentisk pizza al taglio romana skal have en maget sprød bunden, dækket af en blød og ved hævet krumme, med de store karakteristiske bobler.

På grund af sin egne høje fordøjelighed, man kan sagtens smage på flere forskelligt typer, med gourmet toppings. Pizza romana al taglio blev først lavet i Toscana i begyndelse af 1900 og så blev også lavet af de dygtig bagerne fra Terni i Umbrien i 70’erne, men den pizza var fyldt med
fedt og had en kort hævetid. Den gammel opskrift blev lavet om af de romerne bagerne i begyndelse af 80’erne, ved af fjerne fedt og vel at bruge den rigtig hævetid for at lave en fordøjelig og sprød pizza. Den ny metode som er i brug nu, blev brugt for mere end fyrre år og blev forbedrede op til det nuværende produkt som vi kender det i dag, sådan var født den moderne pizza al taglio romana: sprød udvendig (også som koldt), med masser af bobler, og med sin enestående evne af det kan blive opvarmede flere gang uden at tabe sin sprødhed.